G-korfbal tijdens Leonidas Series

Leonidas heeft dit jaar tijdens de Leonidas Series een primeur: er zullen voor de eerste keer twee G-teams deelnemen aan het toernooi.

Op zaterdagochtend zullen G-teams van SIOS en KV Oerterp om 10:30 uur en 11:30 uur wedstrijden spelen om te laten zien hoe leuk G-korfbal is.

Waarom G-korfbal?
Mensen met een beperking kunnen gelukkig steeds vaker gewoon meedoen, ook met korfbal! G-korfbal is er voor alle leeftijden. Speciaal voor de jeugd van 12 tot 18 jaar worden verenigingen door de KNKV gestimuleerd om jeugdteams te vormen. Maar er zijn nu vooral veel teams met iets oudere spelers.

Dit maakt G-korfbal zo leuk!
  • Gezellig samen sporten in een team met jongens en meisjes of heren en dames.
  • Bij een vereniging horen.
  • Elke training oefenen en bijleren.
  • Leuke activiteiten met je club uitvoeren.
  • Als team meedoen aan toernooien of bijvoorbeeld Special Olympics.
  • Zomers buiten, 's winters binnen.
  • Een startactiviteit aan het begin van het seizoen, en een slotactiviteit aan het eind van het seizoen.
Waar is G-korfbal?
De volgende clubs in Noord-Nederland bieden G-korfbal aan:
We hopen in de toekomst ook KV Leonidas toe te mogen voegen aan bovenstaande lijst.

Heb je belangstelling om bij een team te spelen? Neem contact op met een korfbalclub in de buurt of vraag iemand je daarbij te helpen.