• SponsorKliks
  • Korfbal Totaal
  • Word lid!
  • Wij maken Leonidas nog groener!

Ferencz Deli nieuwe trainer KV Leonidas

Het heeft wat moeite gekost, maar Leonidas heeft vlak voor de vakantie dan toch een trainer gevonden voor het eerste team in de vierde klasse.

Ferencz Deli (22) uit De Hoeve volgt René Zuil op, die na zes jaar trainer is geworden van Koru in Uffelte. Zuil blijft wel als speler actief voor Leonidas, dat het komend seizoen uitkomt in de zaterdagcompetitie.


Deli is zelf als speler actief bij De Hoeve en trainde daar jeugdploegen en het afgelopen seizoen het derde team. Hij heeft ambities om zich verder te ontwikkelen als trainer en ziet Leonidas als een mooie kans om meer ervaring op te doen. Leonidas is blij dat een gedreven jonge trainer met de ook relatief jonge selectie aan de slag wil.

Een selectie die wel wat is gewijzigd. Het komend seizoen moet Leonidas het doen zonder Jessica de Vries (stage buitenland) en Wolter-Kees Bouknegt (gestopt vanwege werk). Ook Rick Vogelzang is door zijn werk maar beperkt beschikbaar. Daar staat de komst tegenover van Julien Oosterkamp (oud-speler van De Hoeve), zijn broer Gjalt Oosterkamp en Marinus Boon (Lintjo). Verder heeft Bea van der Wagen zich beschikbaar gesteld voor het eerste, nadat ze de afgelopen winter uitkwam in het tweede team.

Leonidas gaat het nieuwe seizoen in met zeven jeugdteams, een midweekteam en het eerste seniorenteam. In de zaal komt daar dan nog een tweede team bij.