F1 onderweg naar kampioenschap

Voor Leonidas F1 stond gisteren de thuiswedstrijd tegen Wordt Kwiek F1 op het programma. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Leonidas en Wordt Kwiek speelden de eerste wedstrijd van de competitie tegen elkaar in Jubbega. Het was toen de eerste wedstrijd buiten in winterse weersomstandigheden. Die wedstrijd werd met 9-2 verloren. Het was zaak voor de groenwitten om scherp aan de wedstrijd te beginnen.

In de eerste helft bleek dat beide ploegen nu aan elkaar gewaagd waren. De Leonidassers creeerden kansen, maar wisten de korf niet te treffen. Goed verdedigingswerk zorgde ervoor dat Wordt Kwiek niet tot scoren kon komen.

De eerste helft eindigde in een 0-0 tussenstand. Na de ranja werd er met frisse moed begonnen aan de tweede helft.

In de tweede helft verdwenen de nullen van het scorebord. Justin Zuil bracht zijn ploeg op voorsprong door te scoren van afstand: 1-0.

De gasten uit Jubbega gaven zich nog niet gewonnen. Met nog een kwartier op de klok, wisten ze de stand weer gelijk te trekken naar 1-1.

Een goed uitgespeelde actie leverde de Leonidassers een strafworp op. Justin Zuil, die eerder al twee strafworpen mocht nemen, wist de derde strafworp te scoren. Wederom stonden de Noordwoldigers op een voorsprong.

De laatste minuten van deze spannende wedstrijd braken aan. Helaas moesten de Leonidassers nog een treffer incasseren, waarna de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Zaterdag 25 mei staat de laatste wedstrijd van deze competitie op het programma. De wedstrijd wordt dan gespeeld tegen Udiros F1 in Nieuwehorne om 10:00 uur. Bij winst zijn de F-jes kampioen.