Extra uitgang sportcomplex Elsweg

De gemeente Weststellingwerf heeft er mee ingestemd om van de tijdelijke uitgang van het sportterrein aan de oostzijde van de Elsweg een definitieve uitgang te maken.

Door de privatisering van de sportvelden kwamen er op deze sportvelden van Leonidas en Olyphia onder andere nieuwe lichtmasten en ging het hele veld op de kop.

Voor de zojuist genoemde werkzaamheden was het nodig om een extra ingang te maken.

In de praktijk blijkt die ingang ook nu nog heel belangrijk voor het verrichten van onderhoud met veelal zware machines, waardoor de betegeling bij de ingang bij de kantine van Leonidas kan worden ontzien. Daarom hadden de beide verenigingen de gemeente gevraagd om de tijdelijke ingang een definitieve status te geven.

De gemeente stelt als voorwaarden dat de huidige betonplaten worden vervangen door bestrating en dat er geen gevaar ontstaat voor weggebruikers. De verenigingen willen de bouwhekken vervangen door een degelijk afsluitbaar hekwerk.