• SponsorKliks
  • Korfbal Totaal
  • Wij maken Leonidas nog groener!
  • Word lid!

"Elseprop" terug op kantine

Het bestuur heeft in de laatste vergadering voor de zomer besloten dat de naam "Elseprop" terug moet komen op de kantine. Dat is deze week gebeurd.

De eerste houten kantine van Leonidas, toen nog aan de westzijde van de Elsweg, kende al de naam "Elseprop". Het stond op een bruin gelakt houten bordje op de donkergroene kantine.

De naam "Elseprop", vermoedelijk op z'n Stellingwerfs geschreven, herinnert net als de naam Elsweg aan de windhaag van Elzenbomen die ooit langs dit zandpad stond. (En proppen zitten ook onder de veldschoenen.)

Elzenproppen zijn de vruchtjes van de zwarte els en zien er uit als kleine dennenappeltjes. Ze hangen meestal in kleine trosjes bij elkaar. Meestal blijven deze oude vruchtjes nog maanden aan de bomen hangen.

Sommige herinneren dat het oude naambordje bij de opening van de nieuwe kantine rond 1982 daar nog wel tegen de muur heeft gestaan. Maar opgehangen is het nooit. En het bord is allang verdwenen. Maar regelmatig duikt de naam wel op, zeker in geschreven stukjes van oudere leden.

Op verzoek van Leonidas heeft het bedrijf Alfalet Belettering het ontwerp gemaakt van de naam in combinatie met zo'n Elzenprop.

Ook is de naam van Leonidas in diezelfde stijl boven de hoofdingang aangebracht.

Hieronder volgen nog enkele foto's van de bevestiging van de nieuwe borden boven de tuindeuren en boven de hoofdingang.