Eerste zege Leonidas 2

Het tweede team van Leonidas, dat alleen in de zaalcompetitie uitkomt, heeft gisteravond de eerste zege van het seizoen behaald. Tegen Thrianta 3 uit Hoogeveen werd met 13-8 gewonnen.

De uitwedstrijd, toen de eerste van het zaalseizoen, leverde eerder een gelijkspel op. Leonidas 2 zat in alle wedstrijden dicht bij een zege, maar het was steeds 'net niet'. Daarom was de blijdschap ook bij het publiek groot dat het nu dus wel lukte.

Daar leek het in het begin van de wedstrijd overigens niet op. Via Jacob Vermeeren nam Leonidas nog wel een 1-0 voorsprong, maar daar liep Thrianta uit naar 2-5, waarbij Vermeeren ook de tweede treffer voor zijn rekening nam.

In het tweede deel van de eerste helft wist Leonidas de bakens te verzetten door vijfmaal op rij van afstand te scoren, zonder dat Thrianta er iets tegen over zette (7-5 ruststand). De doelpunten kwamen van Hans Oostra (2x), Anna Hoogenkamp, Simon Siedsma en Anke Slot.

Na de pauze vergrootte Leonidas (Jacob Vermeeren tweemaal) het verschil naar 10-6, de tiende kwam wederom van afstand van Anke Slot.

Thriantha probeerde terug te komen in de wedstrijd (10-7), maar dat zat er nooit echt in. Twee treffers van Evelien Rink en een afstander van Lourens Looijenga gooiden de wedstrijd in het slot: eindstand 13-8.

Leonidas 2 speelt de komende week twee uitwedstrijden. Donderdag is de inhaalwedstrijd in sporthal Emmerhout in Emmen (20:00 uur) tegen EKC 2000. Zaterdagavond volgt opnieuw een vergelijkbare reis naar Stadskanaal.