Eenvoudige overwinning Leonidas D1

Vanmorgen speelde Leonidas D1 thuis in Noordwolde tegen KIOS D2 uit Ruinerwold. De wedstrijd werd moeiteloos gewonnen met 16-2.

De ploeg uit Ruinerwold had slechts twee punten uit vier wedstrijden. Desalniettemin was het zaak voor de Leonidassers om direct sterk aan de wedstrijd te beginnen.

Al vrij snel wist Marleine Ballast een punt te slepen uit een doorbraak, maar de voorsprong was van korte duur; van afstand maakte KIOS de gelijkmaker.

Via een afstandschot en een klein kansje door Ynna Mellema, en een doorbraak van Marleine Ballast kwam Leonidas D1 op een 4-1 voorsprong.

Er werd uitstekend door de Leonidassers verdedigd, en met enige regelmaat werd de bal dan ook onderschept zodat er een nieuwe aanval opgezet kon worden.

Leonidas bleef goede kansen creeeren, en dat begon zijn vruchten af te werpen: de ploeg liep uit naar 8-1 via treffers van Charlotte de Jong, Justin Zuil, Linda Jager en Benjamin Boon.

KIOS maakte net voor de pauze de tweede treffer, zodat er met een 8-2 tussenstand werd gepauzeerd.

Na de pauze wist Marvin Bakker tweemaal de korf te vinden; een afstander en een klein kansje onder de korf leverden een 10-2 voorsprong op.

De 11-2 kwam op naam van Marleine Ballast te staan, waarna Erwin Wermink en Ynna Mellema beide de korf van afstand wisten te treffen.

Veel had KIOS niet meer in te brengen; de Leonidassers hielden de verdediging goed op slot. Justin Zuil slaagde erin om zijn tegenstander te passeren en scoorde via een inloper. Benjamin Boon kon na een uitstarter de 15-2 scoren.

In de slotfase van de wedstrijd wist Justin Zuil nog een punt te slepen uit een inloper, waarmee de eindstand op 16-2 kwam te staan.

Leonidas D1 heeft nu acht punten uit vijf wedstrijden. Aankomend weekend hebben de Leonidassers een weekend vrij. Op zaterdag 10 okotober wordt de laatste wedstrijd van de veldcompetitie gespeeld tegen DOS '46 D4 in Nijeveen. De wedstrijd begint om 10:00 uur.