E3 eindigt seizoen met winst

Het E3-team van coach Henry Bakker speelde vanmorgen de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie tegen Forward E1. De spannende wedstrijd resulteerde in twee punten voor de Leonidassers.

In december vorig jaar werd er ook gespeeld tegen Forward. De korf werd toen weinig getroffen. Forward wist toen met 2-1 te winnen van Leonidas. Het was dus tijd voor een revanche.

De eerste tien minuten van de wedstrijd verliepen moeizaam voor Leonidas. Maar nadat er een 0-2 achterstand op het scorebord kwam te staan, wisten de Leonidassers na ruim tien minuten gespeeld te hebben ook de korf te treffen. En niet veel later nogmaals.

De eerste helft eindigde in een kleine voorsprong voor de Leonidassers. Met een 4-3 tussenstand werd er gepauzeerd.

Na de pauze kwamen de groenwitten goed uit de startblokken en wisten de korf van afstand te treffen. Forward gaf zich nog niet gewonnen en zetten 5-4 op het scorebord.

De laatste tien minuten braken aan. De Noordwoldigers vergrootten de voorsprong door te scoren van afstand: 6-4. Er werd goed verdedigd, waardoor Forward niet veel kansen meer kreeg.

In de laatste twee minuten van de wedstrijd wist Forward nog eenmaal de korf te treffen, en besloot hiermee de eindstand op 6-5.

Voor het E3-team zit de zaalcompetitie er nu op. Zaterdag 29 maart staat de eerste wedstrijd van de veldcompetitie op het programma. Er wordt dan om 12:30 uur wederom tegen Forward E1 gespeeld.