• Korfbal Totaal
  • Word lid!
  • Wij maken Leonidas nog groener!
  • SponsorKliks

E2 verslaat KIOS met 8-6

Het E2 heeft in de zaal geduchte tegenstand, maar heeft toch weer twee punten aan het totaal toegevoegd. KIOS E2 werd gistermiddag met 8-6 verslagen.

De eerste ontmoeting tussen beide teams eindigde nog in een zwaarbevochten remise (5-5).

Leonidas E2 speelde vooral in het begin van de wedstrijd prima. Via Benjamin Boon en Evelien Looijenga (2x) werd binnen tien minuten een 3-0 voorsprong genomen.

Het tweede deel van de eerste helft verliep moeizamer. Maar toch leidde de ploeg van de fel coachende Willem Kreulen en Sybe Osinga bij de pauze met 3-2.

Maar er was genoeg te bespreken in de pauze om de ploeg weer op scherp te krijgen.

In de tweede helft nam Leonidas direct weer het initiatief door een treffer van Benjamin Boon. Vervolgens viel de score wat stil. Milan Kreulen scoorde nog wel uit een strafworp, maar halverwege de tweede helft was het wel weer 5-5.

KIOS nam vervolgens voor het eerst de leiding, maar Evelien Looijenga maakte dat weer goed: 6-6.

De slotfase was weer net zo spannend als de eerste ontmoeting in Ruinerwold. Het meer beweeglijker KIOS creëerde een paar mooie kansen, maar met nog 2 minuten te spelen maakte Evelien Looijenga van afstand 7-6.

Bij KIOS rolde een schot net uit de korf. En weer was het Evelien Looijenga die met nog 1 minuut spelen de beslissing bracht met haar vijfde treffer: 8-6.