E1 sleept punt uit laatste wedstrijd

Voor het E1-team stond gisterochtend de laatste wedstrijd van de veldcompetitie tegen SCO E1 op het programma. De wedstrijd eindigde in een 9-9 gelijkspel.

Leonidas E1 was al verzekerd van het kampioenschap. De uitslag van deze wedstrijd zou niet meer ter zake doen. Toch waren de Leonidassers wél gebrand op een laatste overwinning.

Bij de vorige ontmoeting ontsnapten de Leonidassers aan een verlies; in de slotfase viel toen de gelijkmaker, zodat er toch één punt werd verdiend.

Maar ook deze keer kreeg het E1-team de punten niet cadeau. SCO kwam al snel op een 1-0 voorsprong. De voorsprong werd snel tenietgedaan door Jorrit van der Meer, die met een mooie afstander de gelijkmaker maakte.

Een afstander en een doorbraak van Justin Zuil brachten de Leonidassers op een 1-3 voorsprong. Maar SCO begon beter in de wedstrijd te komen en zelf ook de kansen goed te benutten. Na twee treffers stond de stand weer gelijk.

Leonidas had enige moeite met het vinden van de korf. Dat samen met onnodig balverlies leverde SCO kansen op die goed benut werden. De ploeg wist uiteindelijk op een 6-3 voorsprong te komen aan het einde van de eerste helft.

In de tweede helft was het eerste doelpunt voor Justin Zuil, die een punt sleepte uit een klein kansje achter de korf. SCO was daarna aan zet en zette 7-4 op het scorebord.

Voor de Leonidassers brak er nu een sterke fase aan. Na twee treffers van Justin Zuil en een treffer van Marvin Bakker stond de stand gelijk op 7-7. Met nog ruim tien minuten te spelen waren er dus nog genoeg mogelijkheden.

SCO gaf zich nog niet gewonnen, en wist op een 8-7 voorsprong te komen. Hierna trok Justin Zuil de stand weer gelijk na een schot van afstand.

Terwijl de laatste fase van de wedstrijd aanbrak, wisten beide teams nog genoeg kansen te creëren.

Even leek het erop dat SCO de twee punten zou inpikken, want de ploeg wist op een 9-8 voorsprong te komen. Een doorbraak door Justin Zuil leverde de 9-9 gelijkmaker op.

Voor het E1-team was dit de laatste wedstrijd van de veldcompetitie en tevens de laatste wedstrijd als E-team. Vanaf komend seizoen zullen de spelers van het E1-team doorstromen naar de D-teams, waarbij gekorfbald zal worden in achttallen.

Het team heeft met het behalen van het kampioenschap bewezen toe te zijn aan het volgende niveau.