E1 sleept punt uit gelijkspel

Leonidas E1 heeft gistermiddag een punt weten te slepen uit de wedstrijd tegen koploper DTG E1. De wedstrijd eindigde in een 7-7 gelijkspel.

De vorige ontmoeting eindigde in een 6-3 verlies.

De Leonidassers begonnen sterk aan de wedstrijd. Een kans van Jorrit van der Meer leverde al vrij snel een strafworp op, die door Van der Meer zelf werd verzilverd.

Het E1-team verzaakte om te scoren, en onnodig balverlies zorgde ervoor dat DTG goede kansen kon creëren. Uit die kansen wist de ploeg dan ook drie keer achter elkaar te scoren.

In het tweede deel van de eerste helft, wist Justin Zuil twee keer van afstand de korf te treffen. Tot aan de pauze wist DTG ook nog tweemaal de korf te vinden. Met een 3-5 tussenstand werd er gepauzeerd.

In de pauze benadrukte coach Henry Bakker dat vooral het plaatsen van de bal beter moest in de tweede helft.

Met frisse moed werd er gestart met de tweede helft. Treffers van Justin Zuil en Steffanie Verra trokken de stand gelijk naar 5-5. De gasten gaven zich niet snel gewonnen en wisten de korf ook van afstand te treffen.

Een afstander van Justin Zuil leverde weer een gelijke stand op, maar die werd alweer snel teniet gedaan door DTG.

De wedstrijd naderde haar einde. Met nog twee minuten op de klok, maakte een van de spelers van DTG een overtreding bij een actie van Jorrit van der Meer die vervolgens een strafworp opleverde. Justin Zuil benutte deze kans: 7-7.

De laatste kleine twee minuten waren erg spannend. Beide ploegen kregen nog een aantal mooie kansen, maar de korf werd niet meer getroffen. De wedstrijd eindigde in een 7-7 gelijkspel.