E1 sleept eerste punten binnen

Het E1-team van Leonidas heeft afgelopen zaterdag de eerste twee punten van de veldcompetitie binnengesleept. Een fraaie 2-7 overwinning op DOS '46 E2 leverde twee punten op.

De Noordwoldigers moesten het deze keer doen zonder Steffanie Verra (ziek). Iris Schulting is inmiddels weer hersteld van een blessure, en kon gelijk aan de bak.

Beide ploegen begonnen beide ietwat onwennig en slordig aan de eerste helft. Aan beide kanten was er onnodig balverlies. Het was de ploeg uit Nijeveen die als eerste de korf wist te vinden.

In het tweede deel van de eerste helft wist Marvin Bakker een punt te slepen uit een inloper. Met een 1-1 tussenstand werd er gepauzeerd.

Na een goed teamoverleg in de pauze, begonnen de E-tjes goed aan de tweede helft. Via twee doorbraken door Justin Zuil, kwamen de Leonidassers al snel op een 1-3 voorsprong.

Het E1-team van coach Henry Bakker zat beduidend beter in de wedstrijd dan in de eerste helft. Het gooi- en vangwerk was beter, en de aanvallen werden nu georganiseerd opgezet.

Justin Zuil kreeg de smaak te pakken; twee afstanders en een doorbraak leverden de groenwitten een knappe 2-5 voorsprong op.

DOS '46 creëerde meerdere kansen, maar trof de korf niet. Een mooie afstander van Jorrit van der Meer vergrootte de voorsprong naar 2-6.

In de laatste fase van de wedstrijd wist Justin Zuil nog eenmaal de korf te treffen na een doorbraak, en besloot daarmee de eindstand op 2-7.

Aanstaande zaterdag speelt Leonidas E1 thuis tegen SCO E1. De wedstrijd begint om 10:00 uur.

{youtube}iRbmtokIiNA{/youtube}

{youtube}t-aslFpPIYA{/youtube}