Drie ongeslagen kampioenen gehuldigd

Het was zaterdag weer een feestelijke dag op het sportterrein van Leonidas aan de Elsweg. Daar speelden twee korfbalkampioenen hun laatste wedstrijd op het nog zeer zomerse veld voor dit seizoen.

Leonidas F1 won ook de zesde wedstrijd (met 9-3 van Emmeloord) en wist dus twaalf punten te behalen met een doelsaldo van +64.

Ook Leonidas E2 bleef in de competitie ongeslagen en won de laatste wedstrijd met 6-0 van Sparta uit Zevenhuizen. Twaalf punten en een doelsaldo van +39.

Het B1-team wist ook ongeslagen te blijven en wonnen de zesde wedstrijd in Oosterwolde met 8-12 van Dio B1. Ook twaalf punten en een doelsaldo van +30.

De drie teams werden gehuldigd door secretaris Frits Spanhaak. Een medaille, een diploma, patat en luid toeterend een rondrit door het dorp, zodat heel Noordwolde weer wist dat er wat te vieren viel bij Leonidas.

Voor deze drie teams zit de veldcompetitie er dus al op en is de volgende uitdaging de zaalcompetitie. Het B1-team van coach Gea Ballast gaat het daar een stapje hoger proberen in de derde klasse.

Leonidas E2 (net als het E1-team) komt ook daar opnieuw uit in de eerste klasse, en de F1 gaat nu omhoog naar die eerste klasse.

Leonidas F1
Achteraan, van links naar rechts: Evelien Looijenga, Jurgen Ophof en Benjamin Boon.

Vooraan, van links naar rechts: Frank Vermeeren (trainer), Milan Kreulen, Olaf Wever, Levi van der Schilt en Sybe Osinga (trainer).

Coach Willem Kreulen ontbreekt op de foto.

Leonidas E2
Achteraan, van links naar rechts: Danique Slot (coach), Sybe Osinga (trainer) en Frank Vermeeren (trainer).

Midden, van links naar rechts: Kaylin Slot, Sanne Verra en Elle-Mae Oostra.

Vooraan, van links naar rechts: Manon Eijer (coach), Ingmar Klarenberg, Tygo Zuil en Alrik Ophof.

Leonidas B1
Achteraan, van links naar rechts: Danique Slot, Jarno Jonkers, Ferri Grasmeijer, Jarl Witt en Gea Ballast (trainer/coach).

Vooraan: Melissa Nieuwenburg, Dione Jager, Manon Eijer, Doreen Slot, Evelyn Knol en Lianne Ballast.