Deceptie voor Leonidas

Voor Leonidas 1 stond gisteren de uitwedstrijd tegen Veenwouden 1 op het programma. De groenwitten konden geen grip op de wedstrijd krijgen, en verloren met 20-11.

Met Ricardo Augustijn, Klaas van der Meer, Evelien Rink en Bea van der Wagen werd er gestart in de aanval tegenover René Zuil, Henry Bakker, Mieke Zijlstra en Lisa de Boer in de verdediging.

Evelien Rink zette haar ploeg al vrij snel op een 0-1 voorsprong dankzij een uitstarter. Niet veel later trok Veenwouden de stand gelijk naar 1-1. Een overtreding werd bestraft met een vrije bal. In de hierop volgende minuten leken beide ploegen aan elkaar gewaagd.

Ricardo Augustijn was trefzeker van afstand en wist zijn ploeg weer op een 1-2 voorsprong te krijgen. Ook deze voorsprong was van korte duur. Een heer van Veenwouden doorboorde de korf van afstand en zette daarmee het scorebord op 2-2.

Veenwouden kreeg de smaak te pakken. Na het scoren van de 3-2 begon de ploeg een voorsprong op te bouwen. In de eerste helft kwamen de Noordwoldigers nog slechts tweemaal tot scoren. Veenwouden daarentegen nog achtmaal. Met een tussenstand van 11-4 brak de pauze aan.

Na de rust was het zaak voor de groenwitten om de draad weer op te pakken. Helaas werden er aan het begin van de tweede helft een aantal opgelegde kansen gemist. De spelers van Veenwouden gingen door met waar ze gebleven waren, en wisten de stand verder uit te breiden.

Pas later in de tweede helft begon Leonidas op gang te komen en wist kansen nu wel af te ronden. Echter was het te laat om nog een inhaalslag te maken. Veenwouden won de wedstrijd met 20-11.

Voor Leonidas scoorden: Evelien Rink (1x), René Zuil (7x), Klaas van der Meer (1x) en Ricardo Augustijn (2x).

Aanstaande zaterdag speelt Leonidas thuis tegen WIK ’34 uit Damwoude. Het is zaak voor de groenwitten om dan de eerste twee punten van de competitie binnen te slepen. De wedstrijd begint om 19:40 uur in De Duker.