D2 in spannende pot naar 4-4

Op het moment dat Kinea D2 met nog een minuut te spelen met 4-3 op voorsprong kwam, leek de wedstrijd beslist. Maar toen kwam het prachtige moment voor Ynna Mellema.

De wedstrijd eindigde dus heel spannend, maar kwam heel langzaam op gang. De eerste tien minuten creëerde Leonidas amper kansen. Kinea schoot er lustig op los, maar het spervuur van schoten leverde -ook met veel pech- geen treffer op.

En zoals wel vaker viel vervolgens de eerste treffer na 15 minuten spelen aan de andere kant in het voordeel van Leonidas. De jarige Mendy van den Akker maakte de dag voor haarzelf nog wat leuker: 0-1.

Jurgen Ophof knokte zich vervolgens langs zijn tegenstander, de scheidsrechter zag er al een strafworp in, maar gaf alsnog een doelpunt toen de bal toch in de korf belandde: 0-2.

Kinea bleef in die fase kansen missen. Maar in de slotfase van de eerste helft sloeg de ploeg, die op het veld niet had weten te winnen, alsnog tweemaal toe. Een kansje door onoplettendheid onder de korf en een mooi afstandsschot.

Jurgen Ophof had uit een doorbraak nog voor 2-3 bij rust kunnen zorgen, maar miste helaas de korf.

In de spannende tweede helft opende Justin Zuil vanuit een kansje onder de korf de score: 2-2. Vervolgens liet Jurgen Ophof een strafworp onbenut en liet Kinea zien hoe je dat wel moet doen: 3-3.

Meer dan een kwartier werd er niet gescoord, maar wel keihard geknokt door beide ploegen, die regelmatig de bal wisten te onderscheppen. Tot dus de laatste minuut, toen Kinea voor het eerst deze middag op voorsprong kwam en er met de winst vandoor leek te gaan.

De blijdschap over de late gelijkmaker door Ynna Mellema was groot. De bloedstollende slotfase was daarmee nog niet voorbij. Met twee net gemiste schoten liet Kinea de kans op de volle winst liggen. Maar dat was gezien het wedstrijdbeeld ook niet verdiend geweest.

Een mooi begin van de D2 van de duidelijk gelukkige coach Sybe Osinga aan het nieuwe zaalseizoen.