D1 stuurt VZK met nederlaag naar huis

Leonidas D1 kon zich vanmiddag opmaken voor de thuiswedstrijd tegen VZK D1. Een maand geleden werd er nog met 4-10 gewonnen, en ook vandaag waren de Leonidassers de betere ploeg.

Ynna Mellema kon deze wedstrijd niet aanwezig zijn. Ook Marvin Bakker was afwezig wegens ziekte. Er kon gelukkig een beroep worden gedaan op Evelien Looijenga, zodat het D1-team toch genoeg spelers had.

Zo werd er met Benjamin Boon, Linda Jager (spelende als heer), Charlotte de Jong en Evelien Looijenga begonnen in de aanval. In de verdediging begonnen Erwin Wermink, Justin Zui, Marleine Ballast en Iris Schulting.

Leonidas hield vanaf de eerste minuut uitstekend balbezit. Het leidde ertoe dat invalster Evelien Looijenga een fraaie afstander kon benutten, waarmee het D1-team al snel op een 1-0 voorsprong kwam. Een doorbraak door VZK leverde vrij snel daarna de gelijkmaker op.

De Noordwoldigers hadden duidelijk meer overmacht in het veld. Er werd uitstekend verdedigd, en er werden goede aanvallen opgezet. Leonidas hield veel balbezit en tijdens het uitverdedigen werd de bal met regelmaat terugveroverd.

Het goede spel van de Leonidassers wierp haar vruchten af; Benjamin Boon sleepte een punt uit een doorbraak, en wederom Evelien Looijenga wist een klein kansje onder de korf te benutten.

Na de vakwisseling die volgende na twaalf en een halve minuut gespeeld te hebben, was Justin Zuil zijn tegenstander te snel af. Zuil scoorde vervolgens uit zijn doorbraak. Niet veel later mochten de Leonidassers een strafworp nemen, die gemist. Maar Justin Zuil maakte dit al snel goed doordat hij een punt uit een doorbraak wist te slepen.

Aan het einde van de eerste helft wist Marleine Ballast met een fraaie afstander 6-1 op het scorebord te zetten. Met een voldaan gevoel gingen de spelers de kleedkamers in voor de pauze.

Na de pauze hervatten de Leonidassers het spel van de eerste helft. Linda Jager wist de korf te raken na een doorbraak. Een uitstarter achter de korf door Charlotte de Jong leverde de 8-1 op. VZK scoorde vervolgens haar tweede doelpunt in deze wedstrijd.

De 9-2 kon Charlotte de Jong ook op haar naam bijschrijven, na het doorboren van de korf op afstand. Met deze tussenstand vond de laatste vakwisseling plaats.

Ondanks de riante voorsprong, bleef Leonidas scherp spelen. Het team was uit op nog meer doelpunten. Via een doorbraak door Marleine Ballast werd de voorsprong vergroot naar 10-2. VZK beging een overtreding op een actie van Erwin Wermink, wat resulteerde in een strafworp. Die werd vervolgens door Justin Zuil benut.

VZK kreeg zeer weinig kansen van Leonidas. Er werd nog steeds uitstekend verdedigd, waardoor VZK amper aan aanvallen toekwam. Het was wederom Marleine Ballast die met een doorbraak wist te scoren. In de volgende aanval werd een diepe bal gegooid naar Justin Zuil, die onderweg was naar de korf. Via een inloper scoorde Zuil vervolgens.

Met een 13-2 tussenstand zag Erwin Wermink zijn kans schoon onder de korf, en scoorde uit een klein kansje. In de slotfase wist Justin Zuil nog eenmaal de korf van afstand te treffen, wat resulteerde in een 15-2 overwinning.

Voor Leonidas scoorden: Evelien Looijenga (2x), Benjamin Boon (1x), Justin Zuil (5x), Marleine Ballast (3x), Linda Jager (1x), Charlotte de Jong (2x) en Erwin Wermink (1x).

Aankomend weekeinde is Leonidas D1 vrij. De volgende wedstrijd is op zaterdag 20 februari om 14:35 uur. Er wordt dan thuis in Sporthal De Duker gespeeld tegen Rodenburg D1, waar Leonidas D1 vorige week van won met 3-7.