D1 na spannende wedstrijd verzekerd van titel

Voor Leonidas D1 stond gistermiddag een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Om in de race te blijven voor de titel, moest er minimaal gelijk worden gespeeld tegen naaste concurrent LDODK D2.

De thuiswedstrijd eerder in de competitie werd met 1-3 verloren van de ploeg uit Gorredijk. Leonidas miste in die wedstrijd veel kansen, en maakte het zichzelf lastig door onder andere teveel onnodig balverlies.  Het was dus zaak om die fouten niet opnieuw te begaan in deze belangrijke wedstrijd.

Doordat LDODK later in de competitie van Lintjo verloor, waren de kansen op de titel weer terug. Zo werd er om 13:15 uur begonnen aan de wedstrijd. Er waren aan de kant van Leonidas veel supporters meegekomen om de ploeg te steunen.

Omdat LDODK zich eerst moest opstellen, kon Leonidas zich naar LDODK opstellen. Aan Linda Jager was het de taak om de best spelende heer van de Gorredijkers te verdedigen, en dat deed ze de gehele wedstrijd voortreffelijk.

Leonidas begon met Justin Zuil, Erwin Wermink, Iris Schulting en Marleine Ballast in de aanval. In de verdediging begonnen Benjamin Boon, Linda Jager, Charlotte de Jong en Ynna Mellema.

De eerste aanval van LDODK duurde vrij lang. Wanneer Leonidas de bal wist te onderscheppen, ging LDODK goed uitverdedigen. Het resulteerde een paar keer in balverlies, waardoor de ploeg uit Gorredijk een nieuwe aanval kon opzetten.

Maar uiteindelijk kwam de bal dan toch in het aanvalsvak van Leonidas. Verdedigend deed LDODK goed haar werk, maar datzelfde gold ook voor de verdediging van Leonidas.

Nadat de bal een aantal malen van het ene vak naar het andere was gegaan, was het dan toch raak. Acties van Justin Zuil en Erwin Wermink zorgde voor verwarring bij de heren van LDODK, waardoor Justin Zuil vrij wist te komen.

Hoewel er een verdediger voor hem stond, werd Zuil niet verdedigd. De kans werd benut, en zo kwam Leonidas op een 0-1 voorsprong.

Nadat de eerste fase van de eerste helft erop zat, kwam Marvin Bakker in het veld voor Benjamin Boon.

Ook nu bleef LDODK goed verdedigen, en het aanvalsvak van Leonidas had het er niet gemakkelijk mee. Ballen kwamen moeilijk of niet aan bij de medespelers. Maar de defensie van de groenwitten deed uitstekend z’n werk. Tot aan de pauze wist geen van de ploegen te scoren.

In de pauze werd nogmaals benadrukt om het baltempo hoog te houden, en de bal vast te houden wanneer hij niet afgespeeld kon worden. Daarnaast scherp blijven verdedigen en snel de korf neer te zetten in de aanval.

Er werd weer met frisse moed begonnen aan de tweede helft. Benjamin Boon kwam in het veld voor Ynna Mellema. LDODK keek nog tegen een 0-1 achterstand aan, en zette alles op alles om van de achterstand af te komen.

Dit ging na een aantal minuten gespeeld te hebben gepaard met een overtreding die bestraft werd met een strafworp. De strafworp werd door Marleine Ballast genomen en keurig afgerond. Een heerlijke 0-2 voorsprong werd een feit.

De verdediging van Leonidas speelde vol overtuiging. Ballen werden goed verdedigd en LDODK kreeg weinig kansen. Toch kreeg de ploeg uit Gorredijk op enig moment een vrije bal die ook werd gescoord: 1-2.

Maar het aanvalsvak van Leonidas gaf nog niet toe. Iedereen werkte keihard voor een overwinning, en dat wierp zijn vruchten af; de heren namen de korfpositie in, waardoor Marleine Ballast via een doorbraak de 1-3 wist binnen te slepen.

De laatste vakwisseling vond plaats. Leonidas zette de laatste wissel in: Ynna Mellema voor Iris Schulting.

De laatste ruim twaalf minuten waren erg spannend. Zeker toen het er alle schijn van begon te krijgen dat de dienstdoende arbiter LDODK een klein handje probeerde te helpen.

Op een gegeven moment kregen de Gorredijkers een strafworp mee, omdat de heer in kwestie volgens de scheidsrechter een duw mee kreeg bij het doen van de actie. Volledig onterecht, want niemand raakte de heer aan. En natuurlijk; de strafworp zat. Inmiddels was het dus 2-3.

Veel speeltijd was er niet meer over. Gezien de krappe voorsprong waren het erg spannende minuten. Zowel het aanvalsvak als het verdedigingsvak van Leonidas streden tot de laatste minuut.

De verdediging van Leonidas ving veel ballen af, waardoor LDODK nog weinig kansen kreeg. Het was duidelijk te zien dat het de ploeg frustreerde.

En toen klonk dan toch uiteindelijk het eindsignaal van de wedstrijd. Leonidas won met 2-3 van LDODK en staat nu twee punten los van de naaste concurrent! De ontlading was bij iedereen dan ook groot. Wat een spannende wedstrijd met een dikverdiende overwinning.

Klaas Bakker, de vader van speler Marvin Bakker, beloofde de kinderen een Magnum na een eventuele overwinning. Daar had iedereen wel zin in na deze wedstrijd. Daarna werden er nog enkele foto’s gemaakt en kon de ploeg met deze mooie overwinning huiswaarts keren.

Aanstaande zaterdag speelt Leonidas D1 de laatste wedstrijd van de veldcompetitie tegen Lintjo D1. Voor Leonidas staat er niets meer op het spel; als Leonidas verliest en LDODK wint de laatste wedstrijd, dan zijn beide ploegen kampioen. Leonidas heeft dus voldoende aan een gelijkspel om alleen de eerste plek te bestrijken.

De wedstrijd begint aanstaande zaterdag om 12:00 uur. Wij nodigen iedereen van harte uit om deze wedstrijd bij te wonen, en onze jeugd aan te moedigen!