D1 heeft weinig inbreng tegen EKC '2000 D1

Voor Leonidas D1 stond vandaag de wedstrijd tegen EKC '2000 D1 op het programma. De Noordwoldigers hadden weinig in te brengen tegen de Emmenaren, en verloren met 9-3.

In de aanval begonnen Marvin Bakker, Erwin Wermink, Marleine Ballast en Linda Jaer. Justin Zuil, Benjamin Boon, Charlotte de Jong en Iris Schulting begonnen in de verdediging.

EKC '2000 ging goed van start en wist binnen een aantal minuten op een 1-0 voorsprong te komen, en niet veel later volgde ook de 2-0.

Het werd de Leonidassers erg lastig gemaakt, waardoor er weinig kansen vielen voor de groenwitten. EKC '2000 liep uit van een 2-0 voorsprong naar een 4-0 voorsprong.

Na een onderschepping van de bal in het aanvalsvak beging EKC '2000 een overtreding die werd bestraft met een strafworp. Marleine Ballast wist hier vervolgens een punt uit te slepen.

In de laatste minuten van de eerste helft wist de ploeg uit Emmen nog tweemaal de korf te vinden. Met een 6-1 tussenstand werd er gepauzeerd.

EKC '2000 begon ook sterk aan de tweede helft en wist na twee treffers op 8-1 voorsprong te komen. Linda Jager wist met een fraaie afstander 8-2 op het scorebord te zetten.

Aan het einde van de wedstrijd wist EKC '2000 nog eenmaal de korf te vinden, en Justin Zuil scoorde de 9-3 van afstand.

Aanstaande zaterdag speelt Leonidas D1 thuis tegen LDODK D2 om 13:45 uur in Sporthal De Duker.