• Word lid!
  • Korfbal Totaal
  • SponsorKliks
  • Wij maken Leonidas nog groener!

CSL zet op Leonidas-toernooi het mes in zes taarten

Het jaarlijkse (jeugd)toernooi van Leonidas is gisteren onder ideale weersomstandigheden probleemloos verlopen.

Het onweer liet gelukkig tot laat op de avond op zich wachten en met een wat lagere temperatuur, veel zon, maar ook een lekker briesje was het prima korfballen aan de Elsweg in Noordwolde.

In de hoogste A-junioren-klasse was CSL uit Britsum de sterkste ploeg. Ook in andere leeftijdsgroepen was CSL het meest succesvol.
 
Bij de A-junioren was het voor CSL wel spannend gelet om het behalen van de toernooizege met twee gelijke spelen. NKC/Wees Kwiek uit Marum/Noordwijk kwam één doelpunt tekort. In die poule werd het tweede juniorenteam van Leonidas/De Hoeve derde. (De A1 speelde later op de dag nog een volledige oefenwedstrijd tegen Harich A1).

Bij de B-aspiranten ging deze zege naar Harich B1, dat een beter doelsaldo had dan Leonidas B1. Het onderlinge duel eindigde in 4-4.

In poule B bij de B-aspiranten ging SIOS B2 met het hele Wolvegaster team aan de taart, wat dit keer in plaats van een beker de eerste prijs was. Dat leidde tot een zeer gewaardeerde gezamenlijke afsluiting van het toernooi voor de gelukkige teams.

In de A-poule bij de C-aspiranten werd CSL C1 op doelsaldo winnaar voor SIOS C1. De teams speelden met 3-3 tegen elkaar gelijk. En ook in poule B moest het doelsaldo de beslissing brengen: CSL C2 was net even beter dan Noveas C1 uit Steenwijk.

In de A-poule van de D-pupillen was CSL ook al het sterkste. SCO uit Oldeholtpade werd bijvoorbeeld met 16-0 verslagen, maar ook de andere tegenstanders maakten geen schijn van kans. SIOS deed het nog het beste met een 2-7 nederlaag en werd daarmee tweede. In poule B werd CSL D2-winnaar.

Het Duitse D1-team van Adler Rauxel maakte zaterdag met een leuke groep aanhangers twee keer een reis van 230 kilometer. Met zeges op SIOS D2 en De Hoeve/Leonidas D2 deed het team uit Castrop-Rauxel lekker mee.

De Duitse kinderen verheugen zich ieder jaar weer op het uitje naar Noordwolde, zo meldde de begeleiding.

Er was ook nog een poule met pupillen D-viertallen: daar won Noveas D2. Ook bij de E-pupillen liet CSL zien over veel talent te beschikken door twee poules te winnen met hun E1- en E2-team.

De taarten in de twee andere poules waren voor SIOS E2 en Noveas E1.

Bij de F-pupillen waren er ook twee poules, de ene werd gewonnen door SIOS F1 en de andere door SCO F2 maar dan wel op doelsaldo voor SIOS F2.

Dat zoveel poules op doelsaldo werden beslist geeft al dat er veel spanning en strijd was op het zeer geslaagde toernooi.

Klik hier voor de foto's van het toernooi.