Centrum - Leonidas

Afgelopen zaterdag reisde Leonidas 1 af naar De Krim. Daar stond de wedstrijd tegen Centrum 1 op het programma.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Het was Centrum die in de 7e minuut de korf wist te vinden en te scoren. Terwijl de Noordwoldigers moeite hadden om de korf te vinden, wist Centrum deze 1-0 voorsprong verder uit te breiden naar een 4-0 voorsprong.

Pas in de 19e minuut kon Leonidas een punt binnenslepen. Door een overtreding van Centrum kon Ricardo Augustijn een strafworp benutten, wat resulteerde in de eerste punt voor de Noordwoldigers. Twee minuten later scoorde Augustijn nogmaals, waardoor de achterstand met nog een punt werd verkleind.

De Leonidassers kregen de smaak te pakken: René Zuil scoorde uit een afstander, en kon niet veel later een strafworp benutten. De stand was nu weer gelijk: 4-4.

In de 26e minuut van de eerste helft, scoorde Ricardo Augustijn via een ingestudeerd balletje. Voor het eerst in de wedstrijd kwamen de groenwitten op voorsprong. Echter duurde die voorsprong niet lang; Centrum scoorde en de stand was weer gelijk: 5-5. Kort daarna volgde nog een treffer waardoor Centrum weer op voorsprong kwam.

In de laatste minuten van de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op. Jessica de Vries rondde een doorloopbal af en bracht de stand weer gelijk op 6-6. Centrum gaf zich nog langer niet gewonnen en antwoordde hier weer op met een afstander. Ricardo Augustijn wist vervolgens de korf te doorboren met een afstander en zorgde voor de 7-7. Vlak voor rust scoorde Centrum nog eenmaal. Beide ploegen gingen met een tussenstand van 8-7 de rust in.

De Noordwoldigers begonnen goed aan de tweede helft. René Zuil wist gelijk uit een ingestudeerd balletje te scoren, en bracht de stand weer gelijk op 8-8.

Helaas kwam Leonidas tot aan de 15e minuut niet meer aan scoren, en Centrum wist hiervan te profiteren. Centrum kwam op voorsprong, en breidde deze voorsprong uit naar 14-8. In de 15e minuut scoorde René Zuil voor Leonidas uit een doorbraak. Ook hierop werd door Centrum geantwoord. De stand was inmiddels 15-9.

Voor het einde van de wedstrijd wist Leonidas nog twee keer te scoren; Marc van der Meer sleepte een punt uit een klein kansje onder de korf, en Ricardo Augustijn scoorde uit een ingestudeerd balletje. Hiermee werd de eindstand bepaald op 15-11, in het nadeel van de Noordwoldigers.

Voor Leonidas scoorden: Ricardo Augustijn (5x), René Zuil (4x), Marc van der Meer (1x) en Jessica de Vries (1x).

Leonidas heeft nu twee vrije weekenden. De eerstvolgende en tevens laatste wedstrijd van dit seizoen wordt gespeeld op zaterdag 2 juni tegen Sportclub uit Makkinga. De wedstrijd wordt gespeeld om 15:30 uur in Noordwolde.