C1-team Leonidas houdt punten in huis

Leonidas C1 boekte de tweede overwinning op rij in deze veldcompetitie. Vandaag werd er in Noordwolde met 13-3 gewonnen van DOS '46 C4.

Leonidas begon met Ilse Jager, Serena Boers, Erwin Wermink en Elise Bakker in de aanval. In de verdediging: Linda Jager, Maaike van der Goot, Marleine Ballast en Sigrid van den Akker. Wegens een blessure kon Charlotte de Jong niet meedoen. Evelien Looijenga was de negende speler.

Nadat beide ploegen waren warmgedraaid, wist Serena Boers na enkele aanvallen de eerste treffer van de middag te maken; van afstand maakte ze de 1-0. Ilse Jager volgde dit voorbeeld: 2-0.

Maaike van der Goot wist na de vakwisseling een punt te slepen uit een inloper, en via Sigrid van den Akker (ook een inloper) kwamen de groenwitten op een 4-0 voorsprong.

Het spel van de Leonidassers was goed. Aanvallend werden er kansen gecreëerd (en afgerond), en verdedigend gaf de ploeg DOS '46 niet veel ruimte. Ballen van de ploeg uit Nijeveen werden snel onderschept of afgevangen.

Na de derde vakwisseling maakte Ilse Jager de vijfde treffer van deze wedstrijd. In de aanval hierna wist Leonidas de bal terug te veroveren van DOS '46, en hiervan te profiteren. Ilse Jager zette via een doorbraak 6-0 op het scorebord.

In de laatste minuten van de eerste helft wist Leonidas nog tweemaal te scoren. Via Marleine Ballast (doorbraak) en Sigrid van den Akker (via een fraaie afstander) kwam de ruststand te staan op 8-0.

Na de pauze wist Linda Jager via een afstander en een inloper het gat met nog eens twee punten te vergroten.

Maar bij een 10-0 voorsprong begonnen de prestaties ietwat te verzwakken. DOS '46 maakte van afstand dan eindelijk de eerste treffer. Via Ilse Jager werd het 11-1.

Serena Boers moest het veld verlaten vanwege een blessure, waardoor Evelien Looijenga haar plaats in moest nemen.

Mede dankzij onoplettendheid in de verdediging van Leonidas, wist de ploeg uit Nijeveen tweemaal te scoren uit afstanders: 12-3. Maar met nog slechts enkele minuten te spelen, was het al duidelijk dat de voorsprong niet meer in te halen viel.

Via een inloper zette Elise Bakker een 13-3 eindstand op het scorebord.

Doelpunten: Serena Boers (1x), Ilse Jager (4x), Maaike van der Goot (1x), Sigrid van den Akker (2x), Marleine Ballast (1x), Linda Jager (2x), Erwin Wermink (1x) en Elise Bakker (1x).

Aanstaande dinsdagavond speelt het C1-team thuis tegen KIOS C2 uit Ruinerwold. De wedstrijd begint om 19:00 uur.