C1 sleept titel binnen na 11-4 overwinning

Het C1-team van Leonidas haalde afgelopen weekeinde de titel binnen na een ruime 11-4 overwinning op LDODK C3.

De Leonidassers hadden alles afgelopen zaterdag in eigen hand. Bij winst was het team verzekerd van de titel, bij verlies zou er minimaal gelijk moeten worden gespeeld tegen KIOS C2, aanstaande zaterdag.

De vorige ontmoeting met LDODK C3 resulteerde in een 2-9 overwinning voor Leonidas. Maar het was wel zaak om de tegenstander niet te onderschatten, zoals laatst bleek tijdens de uitwedstrijd tegen DOS '46 C4.

Met frisse moed werd er om 10:30 uur begonnen aan de wedstrijd. De vakken waren grotendeels gelijk aan de eerdere wedstrijd tegen LDODK: Linda Jager, Maaike van der Goot, Marleine Ballast en Sigrid van den Akker in de aanval. In de verdediging: Ilse Jager, Serena Boers, Charlotte de Jong en Elise Bakker.

De Leonidassers begonnen overtuigend aan de wedstrijd, en benutten de eerste aanval goed. Sigrid van den Akker bracht via een doorbraak de ploeg op een 1-0 voorsprong. Via Marleine Ballast werd het kort daarna 2-0, ook na een doorbraak.

Na de eerste vakwisseling werd een overtreding van Leonidas bestraft met een vrije bal. LDODK benutte deze kans, en kwam van de nul af.

Leonidas speelde uitstekend, en gaf LDODK weinig kansen dankzij een goede verdediging. In het aanvalsvak wist Serena Boers te scoren uit een klein kansje, na een doorbraak. Linda Jager trof de korf met een fraaie afstander: 4-1.

Marleine Ballast maakte de laatste treffer van de eerste helft, waarna er werd gepauzeerd met een 5-1 tussenstand.

Na de pauze kwam Erwin Wermink in het veld voor Charlotte de Jong. De ploeg uit Gorredijk maakte van afstand de eerste treffer van de tweede helft. Marleine Ballast maakte van afstand haar derde treffer deze wedstrijd: 6-2.

LDODK zette de stand op 6-3, waarna Serena Boers de 7-3 wist te maken. De Leonidassers speelden een zeer goede wedstrijd. Verdedigend werden er veel ballen tussenuit gepikt, en ook de kansen bleven nog steeds komen.

Maaike van der Goot sleepte een punt uit een klein kansje. In de aanval hierop werd Van der Goot gehinderd tijdens een actie, wat een strafworp opleverde: Marleine Ballast haalde vervolgens de 9-3 binnen.

Door onoplettendheid in de verdediging van Leonidas, zag een dame van LDODK haar kans schoon onder de korf en scoorde. Voor LDODK zou dit ook de laatste treffer van de wedstrijd worden.

Serena Boers scoorde van een mooie afstand de 10-4. Na de laatste vakwisseling die hierop volgde, maakte aanvoerder Marleine Ballast het karwei af: eindstand 11-4.

Na deze overwinning kregen de kampioenen een medaille uitgereikt door de jeugdcommissie. Aansluitend volgde een rondrit door het dorp, en na terugkomst bij de kantine stond de patat klaar.

Leonidas C1, van harte gefeliciteerd met deze knappe prestatie!

Doelpunten Leonidas: Sigrid van den Akker (1x), Marleine Ballast (5x), Serena Boers (3x), Linda Jager (1x) en Maaike van der Goot (1x).

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in het foto-archief.