Bond stelt Leonidas in het gelijk

De wedstrijd tussen Meko '74 E3 uit Meppel en Leonidas E2 wordt vermoedelijk overgespeeld. De bond stelt Leonidas in het gelijk.

Leonidas E2 verloor vorige werk zaterdag, van een ploeg waarin ook spelers van Meko '74 E1 werden ingezet. Door de nederlaag werd Leonidas geen kampioen.

De bond heeft na protest van Leonidas vastgesteld dat tenminste 1 oudere dame meespeelde, die met dispensatie in de E1 van Meko '74 mocht spelen, maar dus niet in de E3. De voorzitter van Meko '74 had het bestuur van Leonidas een dag eerder gemeld dat daar geen sprake van was. Hij zag de uitspraak met vertrouwen tegemoet.

Maar de bond legt Meko '74 een geldstraf op en wil dat op kosten van Meko '74 de wedstrijd wordt overgespeeld. Meko '74 heeft zeven dagen om in beroep te gaan of een nieuwe datum voor de wedstrijd vast te stellen.

Lees ook: Oneerlijke nederlaag E2-team kost titel