Bloedstollende ontknoping Leonidas E1

Na vorige week met 16-3 te hebben verloren van koploper LDODK stond voor Leonidas E1 gisteren de laatste veldwedstrijd van het seizoen op het programma tegen Heerenveen E1.

De uitwedstrijd was tegen deze fysieke ploeg geëindigd in een ruime nederlaag van 14-1. Leonidas E1 wilde in de thuiswedstrijd dan ook een revanche nemen.

De eerste helft werd er heel erg goed gespeeld door de groenwitten van Leonidas. Met drie doelpunten van de Kaylin Slot en twee doelpunten van Olaf Wever werd de ruststand bepaald op 5-0.

Na de rust scoorde Levi van der Schilt de 6-0.

Toen volgende er een periode van slordig en te gemakkelijk korfballen door Leonidas en het werd steeds spannender.

Heerenveen kwam namelijk steeds dichterbij en uit eindelijk werd het in de laatste minuut nog 6-5. Gelukkig floot de goed leidende scheidsrechter Jelle Grasmeijer toen af voor het einde van de wedstrijd.

Leonidas E1 kijkt tevreden terug op de veldcompetitie met een opgaande lijn in de prestaties en uiteindelijk een gedeeld tweede plaats in de eindstand.