Bijna zestig teams op Leonidas-jeugdtoernooi

KV Leonidas houdt zaterdag het jaarlijkse jeugdtoernooi op het sportpark aan de Elsweg in Noordwolde.

Speciale gasten zijn ook dit jaar weer jeugdspelers van de Duitse vereniging Adler Rauxel. In totaal doen 58 teams mee aan het toernooi, dat om half tien begint.

Bij de A-junioren neemt het combiteam van Leonidas/De Hoeve het op tegen CSL uit Britsum, NKC/Wees Kwiek uit Marum/Noorwijk en Noveas uit Steenwijk.

Een leuke poule is er ook bij de C-aspiranten, waar de thuisclub te maken krijgt met CSL uit Britsum, SIOS uit Wolvega, SCO uit Oldeholtpade en De Wâlden uit Oentsjerk.

Andere verenigingen die jeugdploegen sturen zijn HH Combi uit Hooghalen en Harich. In omvang is het toernooi gelijk in omvang, maar de toernooicommissie had het graag wat groter gezien.

De teams van verenigingen uit Ooststellingwerf zijn helaas verhinderd, omdat ook dit jaar tegelijkertijd in Oosterwolde het OKC-toernooi wordt gehouden.

Concurrentie is er ook weer van het Kinea-toernooi in De Knipe, waaraan alle verenigingen uit de gemeente Heerenveen meedoen. Drie jeugdtoernooien op dezelfde dag in een straal van 25 kilometer is wat veel.

Volgend jaar wordt het helemaal lastig, omdat de noordelijke schoolvakanties dan tot 3 september lopen.

De Hoeve, Leonidas en Forward werken het komend seizoen weer samen. Dat betekent dat er ploegen worden gevormd van spelers van alle drie verenigingen, om zo zoveel kinderen aan het korfballen te houden. Voor veel van deze spelers is het toernooi ook een eerste kennismaking met nieuwe teamspelers.

Bij Leonidas is de ervaren trainer Sake Koelma voor het tweede seizoen actief als hoofd van de jeugdopleiding. Omdat komend seizoen veel jeugdtrainingen van de drie buurtverenigingen gecombineerd worden krijgt hij als trainer ook te maken met jeugdspelers van Forward en De Hoeve.

Daarnaast is hij hoofdtrainer van KF De Wâlden. Bij de senioren van Leonidas is Menno de Vries opnieuw de trainer. Het verjongde eerste team heeft met Piet Nieuwenhuizen uit Wolvega een zeer ervaren coach.