• SponsorKliks
  • Koop het jubileumboek van Leonidas bij Jumbo De Jong!
  • Wij maken Leonidas nog groener!
  • Word lid!

Bijna alle basisscholen zijn present op korfbaltoernooi

Het jaarlijks schoolkorfbaltoernooi voor basisscholen vindt plaats op woensdagmiddag 17 mei op de accommodatie van Leonidas en Olyphia in Noordwolde.

De 125 teams zijn verdeeld over de onder-, midden- en bovenbouw. Het aantal teams is nagenoeg gelijk aan die van de afgelopen jaren. Op een na hebben alle basisscholen zich met een of meerdere teams ingeschreven voor het grootste schoolkorfbalevenement van Noord-Nederland.

Fries kampioenschap
De scholen konden zich ook aanmelden voor de kampioenspoules, waarin het gaat om de Weststellingwerfse schoolkorfbaltitel, of de meer recreatieve poules met een minder stringente regelgeving.

De uiteindelijke finalisten mogen op 11 juni deelnemen aan het Fries kampioenschap in Hantum. Titelsverdedigers zijn ’t Holtpad Oldeholtpade bij de groepen 3/4 en de Vensterschool Noordwolde bij zowel de groepen 5/6 als 7/8.

Jeugdscheidsrechters
De werkgroep kan rekenen op steun vanuit Buurtsportwerk Weststellingwerf en de lokale korfbalclubs bij het organiseren van clinics op scholen, spelmateriaal en het werven van voldoende jeugdscheidsrechters. Dat laatste wordt steeds lastiger door examens en stages in het voortgezet onderwijs.

Een probleem dat mogelijk volgend jaar nog groter wordt als ook de groepen 7/8 niet meer in twee vakken spelen, maar overschakelen naar 4-tegen-4, waardoor het aantal bovenbouwteams zeker met dertig procent toeneemt.

Jongeren Op Gezond Gewicht
Op het toernooi is er aandacht voor het JOGG project (Jongeren Op Gezond Gewicht), dat ouders en kinderen wil adviseren hoe overgewicht te voorkomen is.

De opening wordt om 13.00 uur verricht worden door wethouder Frans Kloosterman. Een afvaardiging van de Rabobank reikt rond 16.45 uur de prijzen uit aan de kampioenen.

Leonidas wil op zaterdag 24 juni het open Nederlands kampioenschap schoolkorfbal organiseren. Alle scholen kunnen zich hiervoor bij Leonidas aanmelden.