B1 gemakkelijk langs LDODK

De B's van Leonidas speelden afgelopen zaterdagmiddag thuis tegen het B3-team van LDODK uit Gorredijk. De Leonidassers hadden weinig moeite met hun tegenstanders.

Vorige week troffen beide ploegen elkaar in Gorredijk, op het veld van LDODK. Ook daar werd er ruim gewonnen met een uitslag van 4-15.

De Leonidassers begonnen scherp aan de wedstrijd. Marijn van der Meer bracht haar team al snel op een 1-0 voorsprong, dankzij een doorbraak. Een afstandschot van Lianne Ballast zette 2-0 op het scorebord.

De ploeg uit Gorredijk kreeg weinig kansen van de Leonidassers. De Leonidassers vergrootten de voorsprong. Tessa Kooistra (doorbraak), Evelyn Knol (afstander) en Lianne Ballast (doorbraak) zorgden ervoor dat de eerste helft eindigde in een 5-0 voorsprong.

Na de pauze wist LDODK als eerste de korf te vinden, en van de nul af te komen. Uit een doorbraak werd de 5-1 gescoord.

Met een doorbraak en een afstandschot zette Tessa Kooistra 7-1 op het scorebord. Een overtreding van LDODK werd afgestraft met een strafworp, welke benut werd door Lianne Ballast.

Een klein kansje onder de korf door Jarno Jonkers, zorgde voor de 9-1 voorsprong. Tessa Kooistra scoorde hierna uit een doorbraak.

De laatste minuten van de wedstrijd braken aan. Doreen de Vries wist nog te scoren uit een doorbraak, en Lianne Ballast scoorde nog eenmaal van afstand. Het eindsignaal klonkt, en de twee punten waren binnen. De Leonidassers wonnen overtuigend met 12-1.

{youtube}tt5qbaVIZis{/youtube}