B's winnen van TFS

In Noordwolde speelde Leonidas B1 gistermiddag tegen TFS B1. De wedstrijd eindigde in een overwinning voor de groenwitten, waardoor er nu 4 punten in bezit zijn.

Met de wedstrijd van vorige week nog in gedachten, welke ruim werd gewonnen met 3-22, werd er om 13:00 uur gestart met de wedstrijd op het korfbalveld van Leonidas.

Na enkele aanvalspogingen wist Jarno Jonkers als eerste de korf van afstand te treffen en bezorgde daarmee de 1-0 voorsprong.

Al snel volgde Lianne Ballast met een uitstarter waardoor er 2-0 op het scorebord kwam te staan. Het goede aanvalswerk werd doorgezet. Evelyn Knol kwam tot scoren uit een kleine kans, en Doreen de Vries haalde de 4-0 voorsprong binnen uit een doorbraak.

In de laatste tien minuten van de eerste helft gaven de Leonidassers weinig kansen weg aan TFS. Lianne Ballast wist nog tweemaal de korf te vinden, en bezorgde haar team daarmee de 6-0 voorsprong.

Na de pauze kwam de ploeg uit Drachtstercompagnie goed uit de startblokken. Door tweemaal te scoren, wisten zij van de hatelijke nul af te komen. De stand was inmiddels 6-2, met nog steeds een nette voorsprong voor de Noordwoldigers.

Een balonderschepping en goed werk in het aanvalsvak zorgde ervoor dat Lianne Ballast kon scoren uit een inloper.

Het einde van de wedstrijd kwam in zicht. Geke Niemann kreeg een kans onder de korf, en benutte deze. Een overtreding van de Leonidassers zorgde ervoor dat TFS nog een strafworp mocht nemen. Deze werd gescoord, waarmee de eindstand op 8-3 kwam te staan.

De Leonidassers spelen aanstaande zaterdag tegen LDODK B3 in Gorredijk om 11:00 uur.

{youtube}sTPudfdy5MU{/youtube}