Afmetingen veld worden kleiner

Het KNKV heeft op vrijdag 31 januari laten weten, dat het vanaf komend seizoen toegestaan is om te spelen met veldafmetingen van 40 bij 20 meter.

Dit zijn dezelfde verhoudingen als de zaalafmetingen en dat houdt in dat het speelveld zowel op het veld als in de zaal gelijk getrokken wordt. Momenteel zijn de veldafmetingen 60 bij 30 meter.

Hiermee denkt het KNKV de sport verder te kunnen ontwikkelen als moderne sport voor jong en oud. Door deze kleinere veldafmetingen hoopt men binnen het KNKV dat het spel buiten net als in de zaal directer, sneller en dus aantrekkelijker wordt.

Alle Nederlandse verenigingen krijgen tot en met 30 juni 2026 de tijd om de huidige wedstrijdvelden aan te passen naar de nieuwe vaste afmeting van 40 bij 20 meter.

Bron: KNKV.