Aanleg kunstgrasveld gestart

Het Advies- en ingenieursbureau Sweco is in Noordwolde gestart met de aanleg van het kunstgrasveld voor de korfbalvereniging Leonidas. Leonidas en Sweco proberen zoveel mogelijk lokale bedrijven bij het werk in te schakelen.

Het graafwerk wordt bijvoorbeeld uitgevoerd door loonbedrijf Vinkega, dat maandag eerst het grasveld moest frezen.

Op dinsdagmorgen is begonnen om een grondlaag van 30 centimeter af te graven. Die grond wordt gelijk met twee dumpers afgevoerd naar een tuin aan het eind van de Elsweg. Die tuin wordt met de grond opgehoogd.

De deal tussen loonbedrijf, Leonidas en de tuineigenaar levert Leonidas ook weer een financieel sponsorvoordeeltje op.

Bij de afwerking van het project worden ook lokale bedrijven betrokken. Zo zal het straatwerk worden verzorgd door hoveniersbedrijf Rino Bosma uit Vinkega en levert Tolman Hekwerken uit Noordwolde het leunhek rond het veld.

Sweco, beter bekend onder de oude naam Grontmij, verwacht dat ruim voor de vakanties het veld klaar is. De werktijd wordt ingeschat op maximaal vier weken. In de Domo-fabriek in Sint-Niklaas (België) is inmiddels de nieuwe grasmat gemaakt.

Met de totale klus is een investering gemoeid van rond de 75.000 euro. Een jaar geleden werd gestart met fondsenwerving. Dankzij royale giften van oud-voorzitter Jolle Landman, zoon Dirk van Landman Bronbemaling Noordwolde, Jumbo de Jong,  DVJ Infra en Milieu BV uit Joure en Solid  Infraservice B.V uit Noordwolde kwam tijdens het jubileumfeest eind mei de financiering net op tijd helemaal rond.

Op het nieuwe veld is vanaf het nieuwe seizoen ruimte voor een seniorenveld en overdwars twee jeugdvelden. De enorme droogte en de bijna onbespeelbare staat waarin de keiharde oude grasmat zich momenteel bevindt onderstreept nog eens het belang en ook de toekomst van kunstgras.

SCO, SIOS en KC De Hoeve gingen Leonidas al voor. Ook in Oldeberkoop komt een kunstgrasveld. Voor de aanleg van het nieuwe veld komt de droogte wel weer goed uit.

Hieronder een sfeerimpressie van de eerste twee dagen.