A2 blijft titelkandidaat desondanks verlies

Het combinatieteam Leonidas / De Hoeve A2 slaagde er vandaag niet in om minimaal één punt te verdienen. Voor het kampioenschap is nog steeds één punt benodigd. Het team verloor met 9-4 van Kinea A1.

Leonidas / De Hoeve A2 had inclusief deze wedstrijd nog vier wedstrijden te gaan. In één van die wedstrijden moest nog minimaal één punt verdiend worden voor het kampioenschap.

Hoewel de Noordwoldigers al snel op een 0-1 voorsprong kwamen door een afstander van Ferri Grasmeijer, nam Kinea gauw het stokje over.

De ploeg uit De Knipe kwam na een afstander en een inloper op een 2-1 voorsprong. Via Lianne Ballast kwamen de ploegen nog even gelijk op 2-2, na een doorbraak van Ballast.

Leonidas / De Hoeve verzaakte om kansen af te maken, en wist in de resterende tijd van de eerste helft niet meer te scoren. Kinea nam het voortouw, kwam op voorsprong en bezorgde de ploeg uit Noordwolde een 6-2 achterstand ten tijde van de pauze.

Na de pauze liep Kinea verder uit naar 8-2. Een strafworp door Evelyn Knol en een vrije bal door Lianne Ballast verzachtten het leed enigszins. Kinea besloot de eindstand op 9-4 na een treffer van afstand.

Voor Leonidas scoorden: Ferri Grasmeijer (1x), Lianne Ballast (2x) en Evelyn Knol (1x).

Aanstaande zaterdag 13 februari speelt Leonidas / De Hoeve A2 thuis tegen KIOS A2 uit Ruinerwold. De wedstrijd begint om 15:15 uur in Sporthal De Duker. KV Leonidas nodigt iedereen van harte uit om onze junioren aan te komen moedigen.