25-1 zege voor Leonidas D1

Voor het D1-team van Leonidas stond vandaag de eerste wedstrijd van de veldcompetitie op het programma. Met ruime cijfers werd er van AVO D2 uit Assen gewonnen.

Het nieuwe Leonidas D1 wordt gevormd door Erwin Wermink, Marvin Bakker, Justin Zuil, Norbi Rafi, Benjamin Boon, Charlotte de Jong, Ynna Mellema, Marleine Ballast, Linda Jager en Iris Schulting.

Tijdens de Leonidas Series heeft het team al goed kunnen wennen aan elkaar. Vier van de tien spelers, spelen sinds deze competitie voor het eerst in een achttal. Op de Leonidas Series werden goede zaken gedaan; één wedstrijd werd nipt verloren, en de andere twee wedstrijden werden knap gewonnen.

Maar vandaag was het tijd voor het echte werk. Leonidas begon met Erwin Wermink, Marvin Bakker, Linda Jager en Marleine Ballast in de verdediging en met Justin Zuil, Benjamin Boon, Charlotte de Jong en Ynna Mellema in de aanval. Iris Schulting zat op de reservebank en Norbi Rafi was deze wedstrijd afwezig.

Charlotte de Jong opende de wedstrijd met een knappe doorloopbal, waarna Justin Zuil 2-0 op het scorebord zette na ook een doorloopbal.

Via een doorloopbal van Charlotte de Jong, een afstandschot van Justin Zuil, kwam de stand op 4-0 te staan. Na twaalf en een halve minuut gespeeld te hebben, mocht er gewisseld worden. Iris Schulting kwam in het veld voor Linda Jager.

Iris Schulting wist in haar eerste speelminuten al direct tot scoren te komen; uit een klein kansje achter de korf wist Schulting een punt te slepen.

De Leonidassers hadden weinig weerstand van de gasten uit Assen. Het goed uitverdedigen en de balonderscheppingen leverden de groenwitten veel mooie kansen op. Marleine Ballast wist viermaal achter elkaar te scoren uit drie afstanders en een doorloopbal.

In de laatste fase van de eerste helft wist Marvin Bakker met een knap afstandschot 10-0 op het scorebord te zetten. Via een klein kansje van Erwin Wermink en een doorloopbal van Marleine Ballast kwam de eindstand van de eerste helft op 12-0 te staan.

In de tweede helft van de wedstrijd kwam Linda Jager weer in het veld voor Ynna Mellema.

Het was wederom Charlotte de Jong die als eerste de korf wist te vinden, waarna ook Benjamin Boon en Justin Zuil volgden.

Benjamin Boon kreeg de smaak te pakken en wist driemaal uit kleine kansjes te scoren. Ook Linda Jager deed een duit in het zakje, en zo stond de stand inmiddels op 19-0. AVO wist voor het eerst in de wedstrijd te scoren uit een klein kansje.

Ynna Mellema kwam weer in het veld voor Charlotte de Jong.

Een doorloopbal van Justin Zuil en een afstandschot van Marvin Bakker leverden een 21-1 voorsprong op. Marleine Ballast maakte er met een afstandschot 22-1 van.

Met nog ruim vijf minuten te spelen, bleven de Leonidassers lekker korfballen. Marvin Bakker sleepte een punt uit een doorloopbal. Erwin Wermink haalde met een knappe afstander de 24-1 binnen.

In de laatste minuut van de wedstrijd wist aanvoerder Marleine Ballast nog eenmaal te scoren, en besloot de eindstand op 25-1.

Aanstaande zaterdag wordt er gespeeld tegen Thrianta D1 in Hoogeveen.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in het fotoarchief.