75-jarig jubileum

Leonidas bestaat 75 jaar: vier het mee!

Geschiedenis
Op 15 mei 1942 kwam een aantal mannen bijeen in café Marten Oosterhof onder leiding van de eerste voorzitter, onderwijzer Coen Jansen, voor de heroprichting van korfbalvereniging Leonidas. Het werd toen gezien als een voortzetting van de korfbalclub, die tussen 1924 en 1926 voortkwam uit de korfbalactiviteiten van gymnastiekvereniging Togido.

Achttien leden meldden zich aan en betaalden vanaf dat moment vijftien cent per week.

Leonidas meldde zich op 29 mei 1942 aan bij de Friese Korfbal Bond. Die datum wordt daarna gehanteerd als oprichtingsdatum. En dat is dus in 2017 precies 75 jaar geleden.

Het hele jaar willen we gebruiken om dit bijzondere jubileum te vieren. Een jubileumcommissie houdt zich bezig met het organiseren van een aantal activiteiten. Vuurwerk op oudejaarsavond, een familiedag op 11 juni en onder andere het Open NK schoolkorfbal op 17 juni. Verder hopen we in het jubileumjaar een kunstgrasveld te realiseren. We vragen u hulp om met een gift die droom te realiseren.

Reünie
Op zaterdag 27 mei staan we uitgebreid bij het jubileum stil, met eerst vanaf drie uur een receptie, met daaraan gekoppeld een reünie en buffet. En daarna feesten we bij onze kantine verder in de avonduren.

We roepen alle (oud)leden, vrijwilligers, bestuurders, trainers enzovoorts op zich te melden via het aanmeldformulier. Zo kunt u ook direct zien wie zich al hebben aangemeld.

In de lijst kunt u zoeken naar "friends for a season", spelers met wie u in een bepaalde fase van uw leven bij Leonidas een mooie tijd deelde. En daarna uiteraard op 27 mei kijken wat er van iemand terecht gekomen is.

Uw eerste liefde weer in de ogen te kijken of herinneringen ophalen met verloren vrienden. Dat is toch veel leuker dan stiekem op Facebook en LinkedIn spieken? Gebruik uw sociale media-contacten liever om mensen op te sporen voor dit feest.

Sjaal
In de kantine van KV Leonidas kunt u deze unieke "KV Leonidas jubileum-sjaal" kopen voor slechts € 10,-!

Deel dit bericht!
Verspreid het nieuws, ook onder postzegelplakkers. En wilt u een nachtje kamperen, ook dat is met uw eigen tent op het terrein mogelijk. De organisatie van deze jubileumdag is in handen van het voormalige juniorenteam, dat in 1969 kampioen van Nederland werd. De jubileumcommissie roept bezitters van leuke historische foto's op om deze naar de reünie mee te namen om ze samen te bekijken of ze alvast te mailen naar Heleen Talman (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) voor de speciale jubileum facebookpagina: https://www.facebook.com/Leonidas-75-jaar-184001541972752.